Een webinar voor gezinnen in Nederland die mee willen doen aan het BIND-onderzoek naar leer- en gedragsuitdagingen in Duchenne en Becker.

 Het doel van het BIND-project is om beter te begrijpen hoe Duchenne en Becker spierdystrofie invloed hebben op leer- en gedragsproblemen. De BIND-studie is om tools te creëren voor het evalueren en behandelen van deze comorbiditeiten in de hersenen.

Er doen meerdere landen mee aan deze studie. In Nederland zijn het LUMC en Kempenhaeghe betrokken bij dit onderzoek. Voor families die geïnteresseerd zijn in leer- en gedragsproblemen in Duchenne en Becker, die misschien mee willen doen aan deze studie, wordt een webinar georganiseerd. 

 

BIND Webinar

 In dit webinar van ongeveer een uur presenteren we het project en de doelstellingen. Vervolgens deelt het team meer informatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het onderzoek in Nederland. Na de presentaties is er tijd voor vragen.

Het BIND webinar wordt georganiseerd door de World Duchenne Organization, Leiden University Medical Center, en Kempenhaeghe.

Sprekers

  • Dr Jos Hendriksen, klinisch (neuro)psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog-specialist. Hoofd van het Centrum voor Neurologische Leer- en Ontwikkelingsstoornissen van Kempenhaeghe
  • Dr Erik Niks, neuroloog en kinderneuroloog met als aandachtsgebied neuromusculaire aandoeningen
  • Pien Weerkamp, neuropsycholoog bij het centrum voor Neurologische Leer- en Ontwikkelingsstoornissen van Kempenhaeghe

Contact details

Voor meer informatie over de studie kan je terecht bij Dr Erik Niks (Leiden) of Dr Jos Hendriksen (Kempenhaeghe).